CSOMAY KÁLMÁN ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ 2023.

A Veszprém Vármegye Mérnöki Kamarája, a Magyar Építészek Veszprém Vármegyei Kamarája, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (mint Alapítók), a Veszprém Vármegyei Önkormányzat, és Veszprém Megyei Jogú Város elvi támogatásával díjat alapított, Csomay Kálmán ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ néven.

A Nívódíjat Veszprém vármegye meghatározó és egyedülálló épített alkotásainak díjazására hozták létre.

A Díj az alkotásra felhelyezett feliratos emléktáblából, illetve a tulajdonosnak, üzemeltetőnek átadott díszes oklevélből áll, amely tartalmazza az építtető és az alkotók nevét is. Az eredményhirdetésre a díjazott alkotásokról tabló készül.

A Nívódíj azon Veszprém Vármegyében létrehozott alkotásoknak adományozható, melyek

  • megvalósítása 5 évnél régebben történt,
  • a kivitelezés óta eltelt időben, az üzemeltetés során igazolták a várhatóan tartós, az eredeti célnak megfelelő használat lehetőségét,
  • kiemelkedő az építészeti/esztétikai megjelenésük,
  • anyaghasználatuk mértéktartó,
  • példa értékű, hibátlan a kivitelezés minősége,
  • a településképet pozitívan befolyásoló hatása van,
  • a környezet ápoltsága és rendezettsége is kiemelkedő.

A Díj, azon alkotásoknak adható, melyekre a szakma, a lakosság, vagy annak valamely civil szervezete tesz ajánlást. Az elismerésre pályázhat maga a tervező, a kivitelező, vagy a tulajdonos is.

A javaslatokat a Veszprém Vármegye Mérnöki Kamarája címére (8200 Veszprém Budapest u 54.) postai úton megküldve, vagy ugyanitt, a titkárságon, személyesen lehet megtenni. Jelölni lehet továbbá a csknivodij2018@gmail.com e-mail címen is. Az ajánlás tartalmazza a díjazásra javasolt alkotás beazonosítható megnevezését, pontos címét. Hasznos segítség lehet a tervezők, kivitelezők üzemeltetők adatainak megadása vagy fénykép csatolása a javaslathoz.

A jelölések beküldési határideje:            2023. október 30.

részletek a mellékelt tájékozatóban.

CsatolmányMéret
PDF ikon felhívás120.22 KB
PDF ikon nevezési lap100.16 KB
Fájl nevezési lap15.1 KB